انتشارات آروَن در سال 1377 فعالیت خود را آغاز نمود.
از آنجایی که مدیر مسئول انتشارات(سلطانی) اندیشه هایی خاص دربارۀ ایرانشناسی، فرهنگ و آداب و رسوم ایران زمین در ذهن داشت، اهداف انتشارات را روی این زمینه متمرکز نمود و آثاری همچون “از آئین تا نمایش(2جلدی)”، “تاریخ هنر ایران(2جلدی)”،” فرهنگ جامع تاریخ ایران” و… چاپ گردید.
این انتشارات به عنوان ناشر کتاب های عمومی فعالیت خود را ادامه داده و ناخواسته و بنا به موقعیت زمانی کتاب هایی در حوزه های دیگر نیز چاپ کرده است که برخی از آنها به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی و یا کتاب های برگزیده معرفی گردیده است، مانند “معرفی برخی گونه های مهم مرتعی”، “دانشنامه فلسطین(8جلدی)”، “دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل(6جلدی)” و “فرهنگ آئین، بازی، نمایش و… (5جلدی)”.
از سال 1390 با گذر زمان و حضور چند مؤلف سرشناس در خصوص ایران شناسی انتشارات آروَن به سمت کتابهای فارسی زبان های کشورهای همسایه سوق داده شد که مجموعه 21 جلدی “فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران” و “فرهنگ تعزیه در کشورهای همسایه” از آن جملهاند.
در سال 1392 توافق با آقای دکتر مصطفی باباخانی شروع فعالیت در زمینه کتاب های در زمینه کشور تاجیکستان سرعت بیشتری به خود گرفت و تا کنون حدود 40 عنوان در حوزه کشورهای سرزمین نوروز در این انتشارات چاپ گردید.
آخریان مجموعه چاپ شده در حوزه ایرانشناسی، مجموعۀ 15جلدی “دانشنامه هویت شناسی مردمان سرزمین نوروز” است که شامل کلیه اقوام، طوایف و نام خانوادگی در محدوده سرزمین نوروز یعنی از کشور هند تا سوریه و از کشورهای شمال دریای خزر تا کشورهای جنوب خلیج فارس را دربرمیگیرد. در کنار کتاب های حوزه ایرانشناسی در حوزه ادبیات کودک، اقتصاد سلامت، زبانشناسی نیز انتشارات آروَن کتاب های متنوعی نیز چاپ کرده است.